Voorstellen

Wij zijn Herman en Helma Riemslag en wonen op het Brabantse platteland in een eeuw oude boerderij.

Van huis uit zijn wij allebei opgegroeid met de jacht en jachthonden. We waren dus altijd al besmet met het jachthondenvirus. Het jacht virus hebben we doorgegeven aan onze kinderen die inmiddels allebei hun jachtakte hebben gehaald en samen met ons de jachtpassie kunnen delen.

Het Golden virus ontstond echter pas toen we een jachthond zochten en uitkwamen bij een Golden retriever, een hond voor na het schot. Onze eerste 2 Goldens kwamen uit de Woudstreek kennel van Tineke Antonisse-Zijda. Beiden honden zijn opgeleid op een A-niveau en met hun hebben we jarenlang leuke wedstrijden maar ook geweldige jachtdagen beleefd.

Inmiddels zijn we 30 jaar en 7 Goldens verder en is onze kennis en ervaring op jachthondengebied natuurlijk gegroeid. We staan voor passievolle, rustige en sociale werkhonden uit een donkere werklijn.

Vanzelfsprekend moet een hond worden opgevoed en getraind, al onze honden hebben K.N.J.V. A-niveau of worden hiervoor opgeleid.

In onze woonomgeving hebben we hiervoor vele mogelijkheden in velden waar we mogen jagen, oefenen en trainen.

Door de jarenlange ervaring met het werken en trainen van honden is het lesgeven op een steeds hoger niveau geraakt. Hierbij hoort het halen van diploma's om op een juiste manier les te kunnen geven.

Opleidingen:

  • Als eerste heeft Herman jarenlang zelf training gevolgd bij Tineke Antonisse-Zijda, hier ontstonden de fijnere inzichten in opvoeden van een hond.
  • Daarna heeft Herman vele jaren C - B trainingen verzorgd bij de KNJV, afdeling Tholen.
  • Herman heeft alle diploma's  kynologisch instructeur behaald, waardoor hij heeft kennisgemaakt met de allernieuwste inzichten en methodes. Dit heeft geleid tot een bredere kennis in het opvoeden van een hond.
  • Ook de workshop hondentaal is een aanvulling om de honden steeds beter te leren lezen.
  • Vele jaren heeft Herman op hoog niveau wedstrijden bedacht  en georganiseerd voor de Golden Retriever Club Nederland, afdeling JPC welke ervaring er  heeft bijgedragen dat hij een leuke, goede training kan verzorgen op maat.

 

  • De afgelopen 4 jaar is Herman zelfstandig les gaan geven op het gebied van: KNJV C-B-A proeven, Working testen, Meervoudige apporteer proeven(Map's), Internationale workingtest (IWT), ORWEJA workingtesten(OWT)  en veldwerk waaronder clinic's voor na het schot.  Clinic's voor het schot zijn momenteel in ontwikkeling.
  • Met name de jarenlange jacht en wedstrijd ervaring met geweer en hond hebben er toe geleid dat Herman zichzelf erg brede inzichten heeft kunnen toe eigenen, die hij op een positieve, stimulerende manier kan overbrengen op zijn cursisten.

Ons trainingscentrum:

Het trainingscentrum is ontworpen om voor elke hond de ideale trainingsomstandigheden te ontwikkelen waarbij baas en hond op een professionele manier begeleid worden.

Wij staan voor een vriendelijke en positieve manier van trainen zonder straf.

Ons motto:  zowel hond als baas moeten het werken leuk vinden. Het resultaat is een goed luisterende hond die plezier heeft om samen met het baasje op een leuke manier jachttraining te doen.