Algemene Informatie

Algemene informatie:

Om met een jachthond te gaan werken moet de hond een goed basisappel hebben. Het succesvol trainen van een jachthond voor de jacht en jachtgerelateerde evenementen en/of wedstrijden vereist een hoeveelheid natuurlijke aanleg en interesse van de hond, zelfredzaamheid, doorzettingsvermogen en trainingsmogelijkheden van het baasje.


Jachttraining wil niet zeggen dat je moet gaan jagen met de hond maar jachttraining is bedoeld voor baasjes die graag met hun hond werken, die begrijpen dat een rondje uitlaten en het opgooien van een balletje niet volstaat voor een jachthond. Doe je onvoldoende met je hond dan kunnen er problemen ontstaan zoals trekken aan de lijn, weglopen zodra de hond los is, geen aandacht voor de baas, altijd de neus aan de grond. Werken voor de baas en werken met de baas. Dat is de passie van de jachthond.

Bij Zwartgoud jachthondentraining worden bovenstaande doelstellingen meegenomen tijdens de trainingen en door een opbouwend aspect verweven in elke training. De trainingen worden uitsluitend op een positieve manier gegeven dus zonder straf of dwang maar d.m.v. belonen worden opbouwende resultaten behaald.

Gehoorzaamheid:

Gehoorzaamheid van de hond begint bij een goede opvoeding. Een goede opvoeding omvat duidelijk zijn en op een speelse manier zonder straf of dwang je hond iets aanleren.

Zien wat er goed gaat en dit gedrag belonen. Wat niet goed gaat wordt op een speelse manier bijgestuurd maar altijd zonder straf. Deze manier van opvoeden levert tevreden en rustige honden op.
Het aanleren van methodieken om negatieve prikkels om te zetten in positieve prikkels doe je in elke cursus.


Een hond die niet wil luisteren geeft alleen maar ergernis en strijd. Bovendien kun je er niet fijn mee werken. Gehoorzaamheid loopt dus als een rode draad door elke cursus heen. Het kost wat tijd maar je hebt er dan ook het verdere hondenleven plezier en gemak van.